Свет

РУСИ СЛАМАЈУ ОФАНЗИВУ УКРАЈИНЕ: Украјинци кроз шуму кренули на Соледар, открио их дрон, а онда…

Припадници Јужне групе снага спречили су покушаје Оружаних снага Украјине да изврше офанзиву код Соледара у ДНР, саопштио је за командант артиљеријске јединице 200. бригаде.

Он је навео да су дронови открили кретање украјинских снага и да је након тога на њих пуцано. Група од 50 војника уништена је скоро 80 одсто.

– Беспилотна летелица открила је непријатељско напредовање, заузевши почетно подручје за офанзиву коришћењем шуме као заклона. Непријатељ је послао трупе на ту позицију како би рано ујутру кренуо у офанзиву, међутим, откривени су на време и на њих је отворена ватра. Отприлике је уништено 80 одсто групе коју је чинило око 50 украјинских војника – објаснио је руски командант..

Неколико сати касније откривена је друга група украјинске војске од 20-так људи која се кретала ближе Соледару за офанзиву у првом ешалону. И ова група је уништена, додао је он.

Групација оружаних снага „Југ“ на доњецком правцу током јучерашњег дана је одбила 11 напада Оружаних снага Украјине , уништивши до 360 украјинских војника, 22 комада опреме и два складишта муниције, саопштило је руско Министарство одбране.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ