Свет

ПУКОВНИК МЕКГРЕГОР: Руси све виде, елиминисали су инструкторе из Британије и НАТО-а

Руска војска је елиминисала инструкторе из Велике Британије и НАТО-а, који су радили са украјинском војском у зони „специјалних војних операција“.

Ово је рекао бивши саветник шефа Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор, на званичном „Јутјуб“ каналу Годфрија Блума.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Москва стално прати шта се дешава у Украјини користећи системе за надзор. Руси знају све што се у Украјини говори и ради. То значи да могу да открију било коју мету и ударе на њу.

То се недавно десило са Британцима и НАТО саветницима 48 километара од фронта. Неколико стотина војника украјинских оружаних снага, заједно са западним инструкторима, уништено је артиљеријским ударом“, рекао је официр.

Према речима Мекгрегора, немогуће је прећи украјинску границу, а да не дође до пажње руске обавештајне службе. Истовремено, како је појаснио пуковник, Кијев неће моћи да сруши такав систем надзора, пошто је сложен и вишестепен.

Раније је заменик председника Савета безбедности Русије, Дмитриј Медведев, нагласио, да ће британски саветници Оружаних снага Украјине постати легална мета Оружаних снага и да ће бити немилосрдно уништавани не као плаћеници, већ управо као специјалци НАТО-а.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ