Свет

ДЕВЕТ КРУГОВА ПАКЛА: Британци открили шта Русија спрема Кијеву

Руски напади на критичну инфраструктуру представљају велику претњу за Украјину, изјавио је Џек Вотлинг, истраживач на британском Краљевском институту за одбрамбене студије.

„Украјина треба да се припреми за тешку зиму. Предстојећи руски напади на критичну националну инфраструктуру Украјине, остају претња стратешких размера“, сматра експерт.

Вотлинг је приметио, да руска војска све више добија ударно оружје из војне индустрије. Он је скренуо пажњу, на више него двоструко повећање производње ракета дугог домета током прошле године.

Према аналитичару, материјална надмоћ Русије ће довести до нових проблема за украјинске снаге. Залихе и ниске стопе производње граната у земљама НАТО-а, неће дозволити Украјини да одржи чак ни тренутну потрошњу муниције, док Русија убрзано повећава производњу граната.

Од почетка јуна, Оружане снаге Украјине покушавају да напредују у правцу Запорожја, Јужнодоњецка и Артјомовска, убацујући у борбу јединице обучене и наоружане од стране НАТО-а.

Како је нагласио Владимир Путин, нису успели да остваре значајније успехе ни на једном сектору фронта. Према његовим речима, за све ово време санитарни и ненадокнадиви губици Кијева износили су преко 90 хиљада људи, а губитак технике је 557 тенкова и скоро 2000 оклопних возила различитих класа.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ