Свет

ОВО МОЋНО РУСКО ОРУЖЈЕ ЈЕ УЗРОК МАСОВНОГ ПАДА УКРАЈИНСКИХ АВИОНА: Кренули су у лов

Разлог за масовни пад украјинских авиона, због којих су Оружане снаге Украјине имале 24 авиона мање за 5 дана, је „руски АВАЦС“ – авион за рано упозоравање који је почео да делује у зони сукоба.

Ово је изјавио војни дописник Александар Коц.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима Котц, руски А-50, настао на бази Ил-76, ради у спрези не само са авијацијом Русије, већ и са системима ПВО С-400, што обезбеђује високу ефикасност.

Фото: Јутјуб

„Зашто се тако нагло повећао број оборених авиона? Прво, зато што су се ови авиони појавили у Украјини. Ове авионе су пребациле земље источне Европе, око 30, по мом мишљењу, авиона, од којих је половину пренела Пољска.

Почели су да лете, наша способност да их не само оборимо, већ и да их откријемо се повећала.

Данас постоје претпоставке да су у томе умешали и наши авиони за радарску детекцију великог домета, такозвани „авиони судњег дана“ А-50, који се називају и „руски АВАЦС“.

Ово је Ил-76 са тањиром на врху… Ово је летелица која може да открије циљеве на удаљености, ако се не варам, до 650 километара. Односно, покрива већи део Украјине.

Али поред тога што може да открије и авионе и крстареће ракете које лете, може истовремено да прати до 300 циљева.

А тактичка посада, то су оператери, може истовремено да контролише дејства 12 наших бораца. Може истовремено да да за 12 бораца различите мете, а они раде на тим циљевима, чак и не морају да их виде на својим екранима – само даје ознаку циља, борци пуцају, погађају.

Истовремено, може да да информације за самостално гађање још 60 авиона . То јест, можете замислити вредност овог уређаја. Није случајно што је нападнут у Белорусији.

Ако је ова летелица деловала, то је одлично, јер су се постављала питања зашто А-50, зашто наши авиони за рано упозорење не делују у зони специјалних војних операција, па надајмо се да су почели да раде. Поред тога што могу да гађају ловце, могу да гађају и системе ПВО, исти С-400“, рекао је Коц.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ