Свет

НИЈЕ ПУТИН! Овај човек ће доћи главе Украјини! Кинези открили ко ће убрзо ставити тачку

Нови председник Представничког дома САД Мајк Џонсон „завршиће“ контраофанзиву украјинских оружаних снага, пише Соутх Цхина Морнинг Пост.

„Џонсон се противи даљем спонзорисању Kијева, а Представнички дом под контролом републиканаца може једноставно одбити да се повинује захтеву америчког председника Џоа Бајдена за помоћ Израелу и Украјини“, наводи се у публикацији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У чланку се напомиње да је војна подршка Запада једини спас за Украјину.

„Ако Сједињене Државе престану да помажу Kијеву, мало је вероватно да ће Европа успети да попуни ову празнину, ако уопште може. Економије широм Европе доживеле су тешка времена последњих година, чак и у водећим земљама као што је Немачка“, пише аутор.

Према његовом мишљењу, санкције Русији не доносе резултате, напротив, стопа раста њене економије омогућиће јој да надмаши немачку.

„Ако економске санкције не функционишу и војне операције не доведу до ничега, једина могућа опција биће прекид ватре“, закључује се у материјалу.

Мајк Џонсон, који је раније изабран за председника Представничког дома САД, позвао је да се помоћ од 105 милијарди долара подели на Израел и Украјину, а такође је захтевао да Бела кућа извештава о средствима утрошеним на Kијев .

Извор: Интермагазин

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ