Свет

ХОРОР У УКРАЈИНИ! ПУШИЛИН ШОК ТВРДЊАМА ЗАПРЕПАСТИО СВЕТ: Да ли је Запад свестан шта се дешава на фронту?!

Групи украјинских војника пуцано је у леђа од стране њихових сабораца, док су покушавали да се предају руским снагама у области Времејевске избочине, рекао је у понедељак шеф ДНР Денис Пушилин.

– Украјински режим користи казнене одреде, бирају се из бесних националистичких батаљона, који не дозвољавају предају, па чак и покушавају, суочени са таквим сумњама, да униште читаве групе које желе да се предају како би спасили своје животе – рекао је Пушилин на ТВ каналу Русија 24.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, један од ових случајева догодио се „буквално пре неки дан“.

– На ивици Времејевске избочине наши оператери дронова су приметили групу украјинских војника којој је пуцано у леђа од стране сопствених сабораца, након што су одлучили да се предају. Ово није нешто ново, ово је бесни украјински режим који не стаје ни пред чим – рекао је шеф републике.

Подсетимо, прошле недеље, заменик команданта 2. армијског корпуса Оружаних снага Русије, командант специјалних снага Ахмат Апти Алаудинов изјавио је да кијевске трупе изводе „бесне нападе” на групе својих колега које су одлучиле да се предају.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ