Свет

ДРАМА НА НЕБУ ИЗНАД САН ФРАНЦИСКА: Пилот покушао да срушио авион пун путника

Фото: Pixabay.com

Пилот који није био на дужности оптужен је за 83 тачке за покушај убиства, након што је наводно покушао да сруши путнички авион током лета у недељу увече.

Осумњичени, Џозеф Дејвид Емерсон (44) седео је у кокпиту лета „Аљаске ерлајнса“ иза капетана и првог официра када је „неуспешно покушао да поремети рад мотора“, наводи се у саопштењу авио-компаније.

Чланови посаде на лету пријавили су инцидент контроли ваздушног саобраћаја.

Успешно је савладан без инцидената

– Имамо мушкарца који је покушао да угаси моторе из кокпита. Мислим да је савладан – каже један од пилота на снимку разговора из авиона.

Он је затражио присуство полиције „чим се спустимо на терен и паркирамо“.

Лет је био на путу из Еверета у Вашингтону за Сан Франциско у Калифорнији, са 80 путника, али је преусмерен у Портланд у Орегону, док је осумњичени савладан без инцидента, саопштили су званичници.

„Захвални смо на професионалном решавању ситуације од стране посаде и ценимо смиреност и стрпљење наших путника током овог догађаја“, наводи се у саопштењу „Ајласка ерлајнса“.

Случај преузео ФБИ

Инцидент сада истражују Полицијска управа Портланда и ФБИ, који је потврдио у саопштењу да „може да увери путнике авиона да нема претњи у вези са овим догађајем“.

Поред оптужби за покушај убиства, Емерсон се такође суочава са 83 тачке за безобзирно угрожавање и једну тачку за довођење у опасност авиона. Он је смештен у притворском центру округа Мултномах док се истрага наставља.

Званичници су рекли да нису сигурни када ће он бити оптужен.

„Нема везе са светским догађајима“

У понедељак је Федерална управа за ваздухопловство послала упутство америчким авиопревозницима да инцидент „ни на који начин није повезан ни на који начин са актуелним светским догађајима”.

Извор: Би-Би-Си

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ