Свет

БОМБА! РЕЧ ЈЕДНОГ ЧОВЕКА МЕЊА СИТУАЦИЈУ У УКРАЈИНИ ЗА 180 СТЕПЕНИ: Зеленски се сваког часа може појавити код Путина?!

Украјински председник Володимир Зеленски одмах ће доћи на мировне преговоре у Москву ако таква одлука буде донета у Вашингтону, рекао је бивши украјински премијер Николај Азаров у интервјуу за лист Известија.

– На пример, амерички државни секретар Ентони Блинкен може да назове Зеленског и каже: „Слушај, хајде откажи декрет за забрану преговора са Русијом, иди прво у Вашингтон да ти кажемо шта да радиш, па онда у Москву.“ И то ће бити урађено одмах – рекао је он.

Како је приметио Азаров, кијевски режим не доноси одлуке сам. Зеленски може да води своју политику само „на неким нивоима“, додао је бивши украјински премијер.

Русија је више пута изражавала спремност за преговоре, али су кијевске власти увеле забрану на њих на законодавном нивоу. Кремљ је такође напоменуо да сада не постоје предуслови за прелазак ситуације у мирни смер, док постизање циљева специјалне операције остаје апсолутни приоритет Москве. Према Владимиру Путину, Русија никада није одбијала дијалог, али да друга страна то мора директно да каже.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ