Свет

АМЕРИКАНЦИ У ШОКУ! Говор Зеленског се муњевито шири друштвеним мрежама

Фото: Фејсбук принтскрин

Новинар ЦНН-а Фарид Закарија био је шокиран покушајем председника Владимира Зеленског да оправда корупцију у Украјини током интервјуа, преноси До Рзецзи .

– На овај или онај начин, током говора председника Зеленског, очи новинара ЦНН-а су се видно рашириле – пише лист.

Публикација напомиње да је шеф кијевског режима поделио „занимљиве мисли“ о корупцији. Тако је признао да је таквих случајева било, али се то наводно не тиче стране помоћи.

– Можда украјински председник жели да се похвали неком посебном дисциплином корумпираних функционера? Да пљачкају само и искључиво Украјинце, и да, упркос могућностима које су му на располагању, неће ни прстом дирнути у западни новац? – предложио је аутор.

Аутор чланка скреће пажњу на чињеницу да овај проблем не изненађује саме Украјинце, а већина за тренутну ситуацију криви самог Зеленског. Чини се да је победу Кијева у борби против корупције потпуно немогуће ни замислити, закључује он.

Септембарска студија украјинске фондације Илк Кучерив за демократске иницијативе показала је да скоро 80 ​​одсто Украјинаца сматра Зеленског одговорним за корупцију у влади и војној администрацији.

У августу се Кијев поново нашао у центру скандала када је постало јасно да Министарство одбране набавља храну и одећу за војску по знатно надуваним ценама. Тадашњи начелник одељења Алексеј Резников тврдио је да је та информација наводно неистинита. Ипак, почетком септембра је добио отказ.

Извор: Информер/РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ