Свет

АМЕРИ ДИГЛИ УЗБУНУ! Шта ово Путин спрема?! Збрисаће Украјину и Запад једним потезом, ево и како

Њујорк тајмс објавио је информације да Владимир Путин намерава да прекине подршку САД-а и ЕУ Украјини, користећи своје обавештајне службе за пропагандне активности проруских политичких странака и подстицањем теорија завера новим технологијама.

Како тврди амерички лист, руске дезинформације имају за циљ повећавање подршке кандидатима који се противе помоћи Украјини с крајњим циљем заустављања међународне војне помоћи Кијеву.

„Русија је фрустрирана због тога што су САД и Европа углавном остале уједињене у континуираној војној и економској подршци Украјини Путин верује да може утицати на америчку политику како би ослабио подршку Украјини и потенцијално вратио своју предност на бојном пољу.“, наводи Њујорк тајмс.

Неименовани амерички званичник је рекао да руски председник помно прати политичке дебате у САД-у о помоћи Украјини.

Истовремено, тврди да би Русија, поред националних избора у другим земљама, могла покушати да утиче на изборе за Европски парламент следеће године.

„Москва ће такође вероватно покушати да подстакне проруске кандидате у Европи, видећи потенцијално плодно тло с недавним изборним резултатима у државама ЕУ. На парламентарним изборима у Словачкој у недељу је победио проруски кандидат. Уз националне изборе, Русија би могла покушати да утиче на изборе за Европски парламент следеће године“ наводи амерички лист.

Њујорк тајмс на крају свог чланка тврди да Русија већ дуго користи своје обавештајне службе како би утицала на демократску политику широм света.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ