Свет

УКРАЈИНЦИ НАПАЛИ АЕРОДРОМ У РУСИЈИ: Оборена четири Су-30, МиГ-29, уништени ПВО системи

Украјинске снаге су синоћ обориле четири авиона Су-30, један МиГ-29 и три ПВО система, наводе из Службе безбедности Украјине за украјинску правду.

Наглашавају да су међу уништеним противваздушним системима два Панцира и један С-300.

Украјински обавештајци кажу да су напали аеродром у граду Курску, на западу Русије, са 16 дронова. Тврде да су скоро сви дронови погодили своје мете, односно да су Руси забележили најмање 13 експлозија. Додају да ће „ускоро“ бити познате све последице напада.

Гувернер Курске области Роман Старовоит саопштио је јутрос да је стамбена зграда у Курску оштећена након што је у њу током ноћи ударио дрон, пренела је руска државна новинска агенција ТАС С.

„Према прелиминарним информацијама, дрон се током ноћи срушио на стамбену зграду у улици Карла Маркса у Курску. На појединим спратовима су поломљени прозори“, написао је Старовоит на Телеграму.

„Ударни талас оштетио је и неке прозоре на згради инжењерског одељења Курског државног аграрног универзитета у улици Карла Маркса. Ништа није запаљено и нико од становника није повређен“, додао је он. Он је навео и да су на лице места изашле службе Хитне помоћи и да надлежни процењују штету.

Извор: Индекс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ