Свет

ПОЉСКА У СТРАХУ: Вагнер група стигла у Краков – ТУ СМО

Пребацивање трупа на границу са Белорусијом није помогло руководству Пољске да избегне продор Вагнерових бораца у земљу.

Недавна изјава председника Белорусије Александра Лукашенка у Санкт Петербургу о жељи „музичара“ да оду на екскурзију у Варшаву и Жешов изазвала је велико негодовање јавности, и то у три земље одједном.

Најгласнији су били Пољаци, који су одмах почели да спекулишу на тему могуће инвазије „Вагнероваца“ на територију републике. Чак ни признање белоруског лидера да се само шалио, није поправило расположење пољског руководства.

Да би избегла невоље, Варшава је не само појачала безбедност границе, плашећи се продора бораца „Оркестра“ под маском избеглица, већ је извршила и пребацивање неколико хиљада војника на источне границе.

Чинило се да ће предузете мере поуздано заштитити Пољску од спољне инвазије, али то није био случај.

Становник Кракова постао је сведок активности ПМЦ „Вагнер“. Важно је напоменути да се овај град налази на пристојној удаљености од границе са Белорусијом.

На неким зградама, Пољак је пронашао налепницу са „Вагнеровим“ логом на коме је писало „Ту смо. Придружите нам се“. Постојао је и QР код, који је највероватније осмишљен да помогне потенцијалном „музичару“ да ступи у контакт са постојећим запосленима у компанији.

Међутим, има разлога да се верује да се ова реклама може наћи и на другим местима, а не само у Кракову.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ