Свет

НАУЧНИЦИ СА ХАРВАРДА ТВРДЕ ДА ЈЕ ОВО ИСТОРИЈСКО ОТКРИЋЕ: „Ванземаљски“ објекти пронађени на Земљи? (ВИДЕО)

Научници тврде да су први пут у историји пронашли материјал који потиче изван нашег Сунчевог система.

Физичар са Харварда, професор Ави Лоеб, рекао је да рана анализа металних комадића које је његов тим пронашао и извадио из Тихог океана сугеришу да су дошли из међузвезданог простора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Анализираних око 700 ситних металних сфера садржи легуре које се не подударају ни са једном постојећом легуром у нашем соларном систему. Налази још не дају одговор на питање да ли су сфере вештачког или природног порекла, а Леб је рекао да је то следеће питање на које његово истраживањетежи да одговориј.

„Ово је историјско откриће јер је први пут да су људи ставили руку на материјале са великог објекта који је стигао на Земљу изван Сунчевог система“, написао је Лоеб у уторак за Медијум.

Остаци су потекли од објекта налик метеору који се срушио на обалама Папуе Нове Гвинеје 2014. године, а Лоеб не искључује да су могући делићи ванземаљског брода.

Он и његов тим провели су две недеље копајући морско дно у нади да ће пронаћи доказе који ће потврдити његову теорију.

„Успех експедиције илуструје вредност преузимања ризика у науци упркос свим изгледима као прилику за откривање новог знања. Даља истраживања ће показати да ли смо у праву“, написао је Лоеб на Медијуму.

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ