Регион

Хорор јури ка Србији?! Незапамћено невреме погодило Словенију, олуја чупала дрвеће у Хрватској, из Италије стиже ужас! (ФОТО)

Разорно невреме погодило је Словенију и Хрватску током претходне ноћи и током јутра.

Словенију је поогодила олуја какву година не памте. О невероватној снази ветрова који су ту дували брзином већом и од 100 километа на час најбоље говоре фотографије ишчупаних стабала и оштећених кућа које су постављене на Фејсбук страницу Неурје.си.

Наводе да се овакво невреме попут ноћашњег не памти већ дуги низ година.

Широм земље санирају последице, а међу најгоре погођеним подручјима је околина Мурске Соботе.

Хрватски Вечерњи лист преноси да се током данашњег дана олуја постепено смирила, али да се већ прогнозира развијање новог невремена над западним и средишњим делом Словеније. Неурје.си пише да се олујне ћелије развијају у северној Италији и да се предвиђа да ће се оне кретати источно и североисточно.

Снажно невреме са јаким ветром пљусковима и понегде градом, погодило је рано јутрос и подручје хрватског Међимурја.

Како је известио ХРТ позивајући се на локалне медије, ветар је чупао стабла, а град је падао од Мацинца до Чаковца. Ватрогасци су, кажу, интервенисали десетак пута на уклањањању порушених стабала, а морали су и да испумпавају воду из појединих подрума.

Олуја је готово уништила два велика кестена на улазу у Стари град Чаковац, који су ту деценијама и на неки начин били су симбол тог града.

Извор: Информер/Танјуг/neurlje.si

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ