Свет

СТРАВИЧНО! Гром ударио у авион пун путника, настао општи хаос – људи су вриштали (ВИДЕО)

Појавио се снимак на ком се види тренутак када је гром ударио у авион Американ Игл који је био пун путника неколико тренутака након што је слетео током олује у Арканзасу у САД-у.

Ембраер Е175 је чекао да олуја прође пре него што је отишао до гејта када је застрашујући бљесак муње ударио у летелицу.

Камерман, Џејсон Вилијам Хам, чује се како говори о претходној муњи која је погодила авион само неколико тренутака раније, и то са усхићењем:

– Мислим да није ударила у авион, ипак би направио невероватан видео.

Само неколико секунди касније још један жестоки бљесак удара у реп авиона, узрокујући да људи иза господина Хама урлају од узбуђења.

На снимку се може видети како млаз варница силази са репа док посматрачи вичу “вау”, а други каже “вау, то не би било добро”.

Хам је данас рекао: “Авион је био у реду, нормално је возио до капије након дужег чекања на стази због олује.”

Након удара, авион је отпишао до гејта и путници су изашли пре него што су дошли техничари да процене евентуалну штету.

Ембраер Е175 није први који је погођен громом – постоји још једнан шокантан видео снимак који приказује тренутак удара у авион са 140 путника док се припремао за слетање.

Авион Боинг 737 МАКС летео је на висини од преко 9.000 метара и слетео је на међународни аеродром Токумен у граду Панама.

Драматични снимци снимљени из кабине показују како моћна муња погађа нос авиона док пилоти покушавају да одрже летелицу у ваздуху.

Летећи авионом у готово потпуном мраку, пилоти су били запањени изненадним ударом грома само неколико метара испред њиховог прозора.

Извор: Srbija Danas/Daily Mail

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ