Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: На снази је жути метеоаларм, очекују се обилне падавине

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод (РХМЗ) објавио је ново упозорење.

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) објавио је ново упозорење на обилне падавине.

– Обилније падавине данас се очекују на истоку и југоистоку Србије (од 20 до 30 мм, локално и више) – наводи се на сајту РХМЗ-а.

Како је објављено у осталим крајевима се очекује слабљење, а после подне и увече престанак кише.

– На истоку и југоистоку падавине ће престати у недељу до средине дана – пише на сајту Републичкох хидрометеоролошког завода. Такође је издато и хидролошко упозорење.

– На Великој Морави код х.с. Ћуприја и х.с. Багрдан водостаји ће у наредних 24 сата достићи границе редовне одбране од поплава. На Јужној Морави код х.с. Мојсиње, Млави код х.с. Велико Село, Пеку код х.с. Кусић, Црном Тимоку код х.с. Гамзиград и Јасеници код х.с. Смедеревска Паланка водостаји ће се наредна 24-36 сати кретати око и нешто изнад граница ванредне одбране од поплава. Наредних дана на сливовима горњих токова Западне и Јужне Мораве, Колубаре, Тамнаве, Ибра, Нишаве, Топлице, Расине, Ресаве, Мајура, Белице, Црнице, Лепенице и Јасенице као и на сливовима Млаве, Пека и Тимока могућа су изливања мањих бујичних водотока – објављено је на сајту.

У Шумадији, Поморављу, Источној Србији, Југоисточној Србији, Косову и Метохији на снази је жути метео аларм.

– Време може бити опасно (потенцијално). Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике – наведено је на сајту Републичкох хидрометеоролошког завода.

Извор: Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ