Свет

Шокантно! Документи ОТКРИЛИ како Американци гледају на кијевске снаге! „Намамљени су…“

Цурење поверљивих докумената Пентагона показује да САД на украјинске трупе гледају као потрошну робу у посредном рату са Русијом и доводе у опсаност своје савезнике, рекла је оснивач Института Шилер Хелга Зеп-Ларуш у данашњем интервјуу за ТАСС.

– Ова цурења откривају, с једне стране, потпуну контролу надзора над стварном војном ситуацијом у Украјини, због чега украјинске трупе изгледају као пијун у прокси рату. С друге стране није ласкаво за америчке обавештајце што су цурење поверљвих докумената приметили тек у априлу, иако су они кружили још од јануара – рекла је Зеп-Ларуш.

Према њеној оцени овај континуирани образац америчког шпијунирања такозваних савезника сигурно ц́е додатно нарушити поверење у сарадњу са САД.

– Заиста узнемирујуће питање које је процурело са тајним документима јесу стварне процене шанси да Украјина добије овај рат на бојном пољу. Ако су америчке службе имале много песимистичнији став о неспособности Украјинаца да победе, али су ову процену свесно крили, онда је украјински народ не само жртвован, већ су и савезници намамљени да шаљу оружје, што их на крају чини метом потенцијалне ескалације – предочила је Хелга Зеп-Ларуш.

Према њеним речима санкције Русији имају потпуно негативан ефекат јер се пуном паром одвија дедоларизација, а информациони рат је такође изгубљен јер „цео глобални југ не купује амерички наратив“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ