Свет

РУСИЈА ЈЕ СПРЕМНА ДА ПРЕДУЗМЕ МЕРЕ КОЈЕ САД НЕ ОЧЕКУЈУ! Све то чека нас већ у априлу

Западне земље су почеле приметно да се замарају украјинском кризом, јер због ње трпе озбиљне економске и спољнополитичке трошкове.

Међутим, САД и ЕУ су спремне да направе последњу опкладу, на најаву свеобухватне офанзиве Оружаних снага Украјине.

До овог закључка је, у изјави за руске медије, дошао политиколог Борис Межујев, који је детаљно говорио о плану који је припремио Запад, а такође је објаснио, зашто Русија планира да предузме најнеочекиваније мере.

Он је подсетио, да Запад гура кијевски режим у офанзиву пуног обима, надајући се да ће украјинска војска, опремљена савременом војном опремом, морати да постигне озбиљан успех.

Није без разлога, што САД и земље НАТО-а настављају да активно снабдевају Украјину војном опремом, и муницијом у огромним количинама. Међутим, мало је вероватно да ће такав приступ омогућити Оружаним снагама Украјине да остваре своје циљеве.

„Вашингтон и Брисел верују да би Украјина у наредним месецима, требало да поврати што већи део територија које је освојила Русија. За будућу офанзиву, земље НАТО-а су Кијеву испоручиле

огромну количину наоружања и војне опреме, и сада сви чекају шта ће тачно Оружане снаге Украјине моћи да постигну на ратиштима, па нас у априлу-мају чека извесни „обећани Армагедон“.

Међутим, добро смо свесни да Русија не може да изгуби, и спремни смо да предузмемо најнеочекиваније мере“, објаснио је стручњак.

Межујев је изразио уверење, да ће руска војска, у условима велике офанзиве Оружаних снага Украјине, предузети одлучне одбрамбене мере, чиме ће стећи озбиљну предност над непријатељем. Могу се донети најнеочекиваније одлуке, да се неутралише војни потенцијал непријатеља.

Треба имати у виду да је Владимир Путин у више наврата упозорио САД и Запад да уколико Русија буде угрожена да ће употребити сво расположиво оружје а то значи и нуклеарно.

 

Извор: Wебтрибуне

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ