Свет

СВЕ ЕВРОПСКЕ ЗЕМЉЕ ЋЕ ДРХТАТИ! Кина упутила озбиљно упозорење САД

Фото: Јутјуб

Кина је упозорила да би САД могле да се суоче са „озбиљним последицама“, укључујући нуклеарни рат, ако Украјини буде дозвољено да се придружи Северноатлантском савезу (НАТО).

-Све европске земље ће дрхтати под сенком могућег нуклеарног рата, упозорио је Пекинг у недељном издању државног Глобал тајмса, преноси Дејли мејл.

-У том случају неће бити безбедности ни за кога, ни за Украјину, ни за свет. Уместо да тежи решењима за окончање сукоба, Вашингтон, изнова и изнова, показује да САД иду у другом правцу – у распирујуц́и рат, наводи се.

Председник Украјине Володомир Зеленски поновио је захтев да та земља приступи алијанси након што је Русија најавила анексију четири украјинска региона.

Упитан о захтеву Зеленског да се убрза чланство Украјине у НАТО-у, амерички саветник за националну безбедност Џејк Саливан рекао је да „није право време“ и да би пријаву „требало размотрити у неко друго време“.

Кина је позвала западну алијансу да се у потпуности повуче из источне Европе.

Недавна претња долази у низу ватрених упозорења из Кине, а друге су усмерена на подршку САД Тајвану.

Председник САД Џо Бајден је раније подржавао настојања Украјине за придруживање НАТО. Он је раније упутио упозорење руским снагама шта ће се десити ако нападну неку од територија НАТО чланица.

-Америка је потпуно спремна са нашим НАТО савезницима да одбрани сваки педаљ територије НАТО-а. Сваки инч, рекао је Бајден.

Руски председник Владимир Путин је изазвао нове страхове од нуклеарног рата када је изјавио да „не блефира“ када је рекао да је Русија спремна да употреби нуклеарно оружје за одбрану своје територије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Дејли мејл

 

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ