Русија

УДАРНО! Русија масовно пребацује јуришне хеликоптере на Крим и на обалу Азовског мора

Због растућих тензија у Донбасу, Русија је почела да пребацује своје јуришне хеликоптере на територију Крима и обале Азовског мора.

О томе сведоче бројни видео кадрови који су се током протекле недеље појавили на мрежи. Како се испоставило, може се говорити о неколико десетина борбених хеликоптера, који ће морати да задрже трупе Оружаних снага Украјине у случају напада на Донбас или на руску територију.

На представљеном видео снимку, снимљеном прошле недеље, можете видети како се значајан број борбених хеликоптера Ваздушно-космичких снага Русије креће ка обали Азовског мора.

Тачна локација хеликоптера није прецизирана, међутим, извор тврди да је реч о пребацивању неколико група хеликоптера.

Такође се може видети пребацивање руских борбених хеликоптера са Краснодарске територије на Крим. Одредиште распоређених хеликоптера још није саопштено, али ће, према незваничним подацима, бити распоређени на северу полуострва.

Важно је напоменути да се на Западу управо употреба руских хеликоптера сматра најопаснијим за Украјину у случају непријатељстава са Русијом, јер су ова борбена возила способна да за неколико минута нанесу веома озбиљне губитке непријатељу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ