Свет

Донели су одлуку! НЕВАКЦИНИСАНИ ВИШЕ НЕЋЕ МОЋИ НИ У АУТОБУС, НОВЕ МЕРЕ ОД ОВЕ НЕДЕЉЕ НА СНАЗИ!

Најновије мере ступају на снагу већ данас, будући да је пандемија коронавируса у многим земљама далеко од краја.

Пандемија коронавируса и даље изазива огромне проблеме широм света, па тако и у Италији, где су од данас на снази строже мере у борби против ширења опаке заразе које подразумевају драстично погоршање положаја невакцинисаних грађана.

Наиме, они који нису примили цепиво против КОВИДА-19 више неће моћи да улазе ни у јавни превоз, будући да ће им бити потребна КОВИД потврда са подацима о вакцинацији. Осим тога, само они који су се цепили или преболели корону могу да једу у ресторанима, да иду у биоскоп, излазе у клубове и гледају фудбалске утакмице на стадионима.

Влада премијера Марија Драгија донела је нова правила крајем новембра, а она ће остати на снази до 15. јануара.

Правила се односе и на коришћење јавног превоза и боравак у хотелима. На пример, досад су путници који путују возом на даље релације морали да покажу да су се вакцинисали, преболели КОВИД-19 или негативан тест на коронавирус. Од понедјељка ће „зелена потврда“ бити потребна и за вожњу подземном железницом, аутобусима и возовима у међуградском превозу – преносе италијански медији.

Мере се не односе и на децу млађу од 12 година јер она још не могу да се вакцинишу. Међутимм, према владиним плановима, цепљење најмлађих могло би да почне већ 15. децембра. У складу с тим, италијански медицински регулатор већ је одобрио цепиво Фајзер-Бајонтек у мањој количини за децу од пет до 11 година.

Од 15. децембра ће почетии обавезна вакцинација школског особља, полицајаца и војника.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ