Србија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! „Вучића је то погодило, није могао ни да претпостави“

Саветница за медије председника Србије Сузана Васиљевић каже да верује да некадашњи кандидат за председника Србије Саша Јанковић говори истину о притисцима.

Васиљевић је говорила та ТВ Прва о изјави некадашњег кандидата за председника Србије Саше Јанковића да је трпео један вид притисака са разних страна да се приближи Вучићу, како би га рушио изнутра и у неком тренутку дошао на његово место.

„Саша Јанковић ни на који начин није био близак председнику Вучићу. Јанковића познајем више година, позунајући га, немам разлог да сумњам у истинитост његових речи“, казала је она.

Васиљевић је рекла да подкаст у којем је Јанковић говорио о тим притисцима ни она ни председник Вучић нису стигли да погледају, због посете Ангеле Меркел, а да је информација о нуђењу помоћи да Јаковић сруши Вучића стигла у тренутку када је испраћао Меркелову.

„Службе у овој држави раде свој посао, ми имамо инфеормације о томе да разне службе раде у овој држави, то се дешава свуда у свету. Сваки амбасадор заступа интересе своје земље“, рекла је она.

Она је позвала Јанковића да каже ко му је те „гнусне ствари“ предлагао.

„То су уобичајене ствари, али да ви кажете да је једини начин да неко из опозиције дође на власт, не зато што је вредан, него да би слушао оно што ћете ви да му кажете да ради, да је једини начин да ви посредно или непосредно убијете човека“, рекла је она.

О томе како је Вучић примио ту вест, Васиљевић каже да верује да је то погодило.

„Верујем да га је погодило, да ни он није могао да претпостави до које мере ово лудило и страшне намере иду код страних амбасада“, рекла је она.

Додала је да ће данас разговарати са Вучићем о томе, али да је права адреса за питања о томе Јанковић.

„Зашто је тек сада изашао у јавност са тим и да ли је то зато што га гризе савест“, рекла је Васиљевић.

„Ђукановић ради против СПЦ“

Упитана да прокоментарише дешавања у Црној Гори, Васиљевић је истакла да председник те земље, Мило Ђукановић, води политику која у том тренутку иде њему у корист, те додаје да је некада националиста, а некада неко ко заступа европску Црну Гору.

Васиљевић је подсетила да је Ђукановић 1997. године дошао на чело ДПС-а уз подршку митрополита Амфилохија, да је на изборима 1998. такође имао подршку СПЦ и захваљујући којој је дошао на власт.

Подсетила је и да је влада Црне Горе дала велику донацију СПЦ за изградњу храма СПЦ у Подгорици у којем је сахрањен Амфилохије.

„Притом имали смо и славља Ђукановића сваки пут када је Амфилохије нешто против Вучића рекао, имали сте и српске националисте у Београду који су оптуживали СПЦ у Црној Гори што 2006. године није јасно стала против прогалшења независности Црне Горе. Ми све време причамо о одметнутој СПЦ у Црној Гори која помаже Ђукановићу“, указује Васиљевић и додаје да данас Ђукановић ради против СПЦ.

На питање ко је председника Вучића саветовао да не присуствује устоличењу, Васиљевић је навела да је он ту одлуку донео сам јер није желео да његовим присуством на било који начин буде покварен тај догађај.

„То је био црквени догађај, и што се нас тиче, тако је било до последњег тренутка“, закључила је Васиљевић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ