Србија

НИЈЕ ДОБРО! Врели ваздух из Африке стиже у Србију: Метеоролог открива када почиње нови топлотни талас и какав нас крај лета очекује

Ових дана уживамо у веома угодним температурама и лету примереном за наше подручје. Метеоролог Ђорђе Ђурић у својој најновијој временској прогнози даје одговоре на ова питања.

Ових дана у Србији преовладава сунчано и веома угодно време. Температуре су праве летње и крећу се око просечних вредности за средину лета.
Дакле, ових дана температуре у Србији углавном имају вредности од 26 до 30 степени Целзијуса, у Београду је око 28, док су просечне вредности максималних дневних температура за ово доба године од 28 до 32 степена.

Веома су угодне и пријатне ноћи, чак у многим пределима и свеже.

Иначе, након скоро месец дана веома сушног времена са температурама веома често изнад 35 степени, а које су достизале и 39-40 степени, висински циклон са јужног Јадрана донео нам је од прошлог четвртка до уторка веома обилне падавине, и локалне, али јаке грмљавинске олује са градом и олујним ветром.

Кише су дошле у последњи час као спас за пољопривредне културе, јер је претходно забележен огроман дефицит падавина.

На појединим локацијама Србије грмљавинске олује су за само неколико сати донеле и преко 50, па и до 90 мм кише по квадратном метру, што је доводило до локалних поплава, услед немогућности да одводни системи прихвате огромну количину атмосферске воде у веома кратком временском интервалу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ