Русија

ЗАПАД У ШОКУ! Руси запретили: „ЗАКОПАЋЕМО ЦЕЛУ УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ“

ОФАНЗИВА оружаних снага Украјине у Донбасу може постати почетак стварног покрета ка стварању Новоросије, сматра лидер Либерално-демократске партије Русије Владимир Жириновски.

Врховна рада Украјине усвојила је документ у којем Кијев захтева од Русије „да одмах прекине непријатељства и поштује прекид ватре у Донбасу“. Украјински парламент тврдоглаво игнорише чињеницу да Русија није страна у сукобу, што је руско Министарство спољних послова више пута изјављивало.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У последњих неколико недеља ситуација у Донбасу је наставила да ескалира. Медији су известили да Кијев допрема снаге и опрему на линију раздвајања.

Москва изражава озбиљну забринутост у том погледу. Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је раније да Кијев делује провокативно, што негативно утиче на ситуацију у Донбасу.

– Већ сам рекао да да у Украјини није било Мајдана и слабог председника Јануковича, који није могао да заштити земљу од пуча, да на Криму не постоји претња руском становништву, Крим би остао део Украјине, а Руси би тамо ћутали – рекао је лидер ЛДПР за ПолитЕксперт.

– Ако Кијев започне офанзиву, ако тамо започне велики рат, Русија неће стајати по страни. Закопаћемо целу украјинску војску. И под таквим сценаријем започиње прави покрет ка стварању Новоросије – нагласио је Жириновски.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс