Свет

Језиве тврдње! РАТ УКРАЈИНЕ И РУСИЈЕ ЗА МЕСЕЦ ДАНА? Војни експерт тврди да почиње сукоб и да може довести до стравичног за цео свет!

РАТ између Русије и Украјине може почети у року од месец дана, а локални сукоб прети да прерасте у европски, па чак и светски рат, рекао је војни стручњак Павел Фелгенхауер у интервјуу за Росбалт.

– Чињенице постоје, све се већ дешава. Имаћемо рат за месец дана. Све ће бити спремно почетком маја. Одлука је донета. За то постоји неколико разлога: затварање проруских ТВ канала у Украјини, претња хапшењем и суђењем Виктору Медведчуку, хапшење Наваљног, Бајден је Путина назвао убицом … Претње јачају и то брзо. О много чему се не говори у штампи, али видимо врло лоше знакове – рекао је Фелгенхауер.

Осврнуо се на информације новинских агенција да су три велика десантна брода Балтичке флоте у пратњи корвете прошла Ламанш, крећући се ка југу. Укупно ће, према речима стручњака, бити десет таквих борбених јединица и малих јуришних снага амфибија, а место искрцавања може бити неопремљена обала између Николајева и Одесе, у дубини украјинске стратешке одбране.

Одговарајући на питање да ли су стране спремне за војни сукоб у пуном обиму, Павел Фелгенхауер је приметио да је „Украјина извршила трансформације“, а „Русија се такође добро припремила, много боље него 2014. године“, док има „огромну супериорност : квалитет и квантитативност “.

Очигледно је да се припрема велика операција, а биће покренуте и друге снаге. Сви говоре о могућој инвазији тенкова од Белгорода преко Харкова у правцу Запорожја како би опколили украјинску групу на левој обали Донбаса. Одсеците Украјину од мора, створите, на пример, Новорусију … Или можда не, почните да преговарате са Западом, као што то Путин обично ради – додао је експерт.

Према његовим речима, реакцију Запада на војне акције Русије и даље је тешко предвидети: неке државе кажу да провоцирање Руса не вреди, док се друге, напротив, залажу за уједињење и отворену конфронтацију.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ