Србија

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ВОЗАЧУ АУДИЈА: Аутом је усмртио дечака и оца троје деце, а ево колика КАЗНА МУ ПРЕТИ

Деветнаестогодишњи Немања Стаменковић (19) који је 4. јануара изазвао тешку саобраћајну несрећу на Булевару Медијана у Нишу, када су су страдале две особе, саслушан је данас пред Основним јавним тужилаштвом и њему је одређен притвор од 30 дана.

Њему се на терет ставља тешко дело против безбедности јавног саобраћаја за које је запрећена максимална казна од осам година.

– Осумњичени је искористио своје законско право и пред тужилаштвом се бранио ћутањем. Предложили смо одређивање притвора – саопштио је Иван Марковић, портпарол Основног јавног тужилаштва.

Након саслушања код тужиоца, Стаменковић је приведен судији за претходни поступак Основног суда у Нишу, који му је на предлог тужилаштва, одредио притвор до 30 дана.

Како сазнајемо, притвор му је одређен ради спречавања утицаја на сведоке и узнемирења јавности што може утицати на несметано вођење кривичног поступка.

Стаменковић се пред тужилаштвом бранио ћутањем, а како пише Телеграф.рс, све време док је био у суду, је плакао.

Београђанин је кобне ноћи око 20.40 сати возилом „ауди“ београдских таблица, крећући се Булеваром Медијана из правца тржног центра „Стоп Шоп“ услед велике брзине и влажног коловоза, проклизао и прешао на тротоар којим су се у том тренутку кретали дванаестогодишњи Андреј Прекљушај, Дејан Илић стар четрдесетосам година и његов пријатељ Драган Огњановић.

„Ауди“ је најпре ударио малишана који је од силине ударца одбачен преко ограде у двориште нишког водовода, а затим наставио да се креће бочно покосивши Дејана Илића док је Огњановић избегао смрт.

Установљено је да возач „аудија“ није имао алкохола у крви у тренутку несреће.

Немања Стаменковић, иначе Београђанин, у Нишу је боравио код рођака поводом новогодишњих празника.

Извор: Телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ