Србија

ДР ГРУЈИЧИЋ ИЗНЕЛА СВОЈ СТАВ: Ево шта је рекла о скандалу о којем бруји Србија

Фото: Јутјуб

Докторка Даница Грујичић огласила се поводом најновијег скандала о којем бруји Србија.

Након што је глумица Милена Радуловић оптужила свог професора Мирослава Мику Алексића за злостављање, многе јавне личности имале су шта да кажу на ову тему.

– Велико хвала за храброст и снагу коју си показала Милена Радуловић. Обрачунати са са личним страховима и траумама је подвиг! Ово је велики подстрек за све жртве сваког монструма. Свако ко је претрпео било какву трауму мора да зна да није сам и да постоји механизам како да се суочи са тим, кроз породицу, кроз друштво и кроз институције. Борба са педофилијом и силоватељима мора бити брутална и без изузетка, било да се ради о јавној личности или анонимусу. Нажалост, често жртве због осуде појединаца у друштву потискују то у себи.

– Слично је као и са болеснима. Уместо да стид и кривицу носе почиониоци, то се пребацује на жртве, осамљују се и носе то у себи или се боре сами са собом. Не постоји оправдање за такав злочин, поготово што је ово урађено у институцији која је радила се децом и очигледно рађено систематски, искоришћавајући поверење деце.

– Деца која проживе овакве страхоте или жене које проживљавају насиље морају знати да постоји решење и ми сви заједно сваки пут морамо дићи глас за њих и макар тада их заштитити. Драго ми је да видим да је једна млада особа успела да се избори сама са собом, да охрабри друге жртве и да упали рефлектор на наше друштво и осветли злочин! НИСИ САМА! – написала је докторка Грујичић.

Извор:  srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ