Србија

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Тужилац позива Бајдена за сведока у процесу против Тачија! Ево о чему је реч!

Денис Хопер, бранилац некадашњег председника лажне државе Косова и вође терористичке ОВК Хашима Тачија, рекао је данас током припремног рочишта у Хагу да му није јасно за шта тужилац конкретно терети његовог клијента и због чега је затражио да буде у притвору.

– Претпостављам да су му рекли да постоји ризик да ће да побегне. Не знам да ли оптужбе против Тачија поткрепљују опасност да ће утицати на сведоке. Требало је да саслушате и нас. Нама су неопходни конкретни елементи и подаци и молимо да нам тужилаштво достави све што постоји до 26. новембра – рекао је Хопер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бранилац је упитао суд и тужилаштво у Хагу где се налазе оптужбе и докази о „жутој кући“ и крађи људских органа што је био и разлог због којег је овај суд основан.

– Тражићемо привремено пуштање на слободу чим добијемо податке од тужилаштва – рекао је бранилац.

Хопер је чак навео и цитат будућег америчког председника Џоа Бајдена који је 2010. године написао да је некадашњи вођа албанских терориста „Џорџ Вашингтон Косова“.

Затим је прочитао цитат из књиге некадашњег кандидата за председника САД Боба Дола:

– Судбина народа је зависила од Тачијеве способности да убеди саборце на компромис. То није био једноставан задатак на терену где су се суочавали са злочинима које су починиле српске власти. Радио је на компромису у ситуацију кад су се суочавали са неправдом. Изашао је из рата као глас разума и своју земљу довео до слободе и независности.

Уследио је одговор представника тужилаштва.

– Ми ћемо те људе које сте спомињали позвати и питати да ли су кад су то изјавили били упознати са десетинама људи који су настрадали. Питаћемо их да ли су били упознати са породицама жртава и одговорношћу особе о којој сте говорили – навео је представник тужиоца.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ