Србија

ХИТНЕ МЕРЕ У НОВОМ САДУ: Ступају на снагу одмах

Градски Штаб за ванредне ситуације у Новом Саду данас је, имајући у виду да епидемиолошка ситуација није боља него претходних дана, али сагледавајући проценат заузетости болничких капацитета, проценио да је неопходно увести додатне мере.

Мере које су данас усвојене ступају на снагу одмах, а почев од данас забрањено је организовано окупљање више од 10 лица на јавним и затвореним просторима, уз обавезну физичку дистанцу од најмање 1,5 метара.

Такође, сви привредни субјекти који обављају угоститељску делатност дужни су да у угоститељским објектима који немају башту, као и ноћним клубовима на територији Града Новог Сада, ограниче радно време од 6.00 до 21.00.

Оваква врста обавезе не односи се на рад привредних субјеката који не пружају услуге становништву, као и на рад државних органа и јавних служби.

Сви привредни субјекти који обављају делатност у трговинским форматима (тржни центри, хипермаркет, супермаркет, мини маркет и слично) и обављају услуге дужни су да радно време организују у периоду од 6.00 до 21.00.

Ово ограничење не односи се на апотеке, бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива и шалтерску продају хране.

– Град Нови Сад је мерама које је усвојио, а у односу на тренутну епидемиолошку ситуацију, утврдио мере које су најоптималније, с тежиштем на рад објеката на отвореном простору, како би у што већој мери зауставио евентуално ширење инфекције. Град Нови Сад мора да настави да живи и његови грађани морају да науче да функционишу у овим измењеним околностима, а потребно је само да се придржавају једноставних мера заштите – истиче се у саопштењу новосадског Кризног штаба.

Додаје се да ће, међутим, ако се покаже да тренутне мере не дају резултате, оне бити пооштрене.

„Град Нови Сад апелује и позива своје суграђане да заједно, још једном, покажу своју зрелост, солидарност и свест како о тренутној ситуацији, тако и о могућој будућој тежој“, закључује се у саопштењу.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ