Ништа без домаће масти, ајвара и ребарца – тако размишљају гастарбајтери који крстаре аутобусима на линији од Србије до Аустрије. Јер, у туђини све домаће је слађе. Док их не заустави полиција.
Један такав случај „тркељисања“ свих путника у аутобусу описао нам је читалац који је путовао у Аустрију.
Полиција је зауставила аутобус из Србије и већ унапред су знали да на претресу неће наћи „пакетиће“ белог праха и марихуане, већ тегле ајвара, канте масти, кобасице, сиреве…
Детаљним претресом успели су да напуне цео свој комби „органском храном“ из срца Србије, довољно за једну обимну гозбу.
А путници не само што су морали да се одрекну мириса и укуса завичаја, пржења на масти и сласног пинђура, већ су због овој „кријумчарења“ морали да плате и казне – свако по 20 евра.
– Једна жена је носила седам килограма сира, узели су људима маст, ребра, ајвар – прича наш саговорник.
Ови гастарбајтери баш нису имали среће – мораће, сада, да се снађу и да омиљене намирнице пронађу у неком супермаркету.
Али, какав је то ајвар, каква је то маст и какво је то месо? Ништа без домаћег, са села, да се зна од које је свиње топљена маст, у чијој су се пушници димила ребарца.
Извор: Телеграф