Регион

ОПСАДНО СТАЊЕ! Полиција блокирала центар и проверава све од саксија до шахтова!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

У центру Сарајева јутрос су осванули плакати који носе поруку против данашње поворке поноса.

Сарајевска полиција блокирала је главну саобраћајницу у граду којом ће се данас кретати учесници прве бе-ха параде поноса.

Полицајци заједно са псима за откривање експлозивних средстава врше прегледају цело подручје и проверавају сваки део улице, од уличних саксија, шахтова, угоститељских објеката и других локација. Детаљно се прегледају и све медијске екипе које ће пратити данашњу поворку, јавља Клиx. ба.

Испред Вечне ватре, одакле ће данас тачно у подне кренути шетња према Тргу Босне и Херцеговине, од јутрос се окупљају организатори поворке. Они припремају заставе, мајице и друге реквизите које ће носити учесници поворке поноса. Раније је најављено како би на поворку требало изаћи око 500 људи, али вероватно је да ће овај број бити и већи.

У центру Сарајева јутрос су осванули плакати који носе поруку против данашње поворке поноса, где је лого прецртан црвеним линијама. Плакати су брже-боље уклоњени.

Иначе, скуп ће обезбеђивати и више од 1.100 полицајаца, као и припадници приватне безбедносне агенције.

Данас ће бити одржан и велики контраскуп на Цигланама, а због ова два догађаја саобраћај у центру Сарајева биће у тоталном хаосу.

Извор: Ало

 

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ