Русија

ПУТИН НАРЕДИО! РУСКА ФЛОТА КРЕНУЛА У НАПАД! Загрмело 4.000 војника! Авиони пробијају ЗВУЧНИ ЗИД, хеликоптери их у стопу прате!

Руска Морнарица спремна је да се супротстави сваком агресору, изјавио је данас на паради поводом обележавања Дана Морнарице председник Русије Владимир Путин.

– Наша Морнарица обезбеђује земљу, њене националне интересе и може да одврати сваког агресора – рекао је Путин у Санкт Петербургу, где се парада одржава, преноси ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како каже, гаранција томе су јединствена оружја која Русија поседује, али истиче да је важнија храброст и стандарди, као и љубав према отаџбини коју морнари имају.

– У време горких изазова, морнари су спремни да дају животе за свој брод, свој народ и своју отаџбину – рекао је Путин.

У главној манифестацији учествује око 4.000 војника, 43 брода и 41 хеликоптер и авион који представљају Северну, Балтичку, Црноморску, Тихоокеанску и Каспијску флотилу, преноси Спутњик.

Они ће пловити и летети у свечаном строју у Санкт Петербургу и у Кронштату. Први пут на паради учествују и бродови других држава као што су фрегата Ратне морнарице Индије „Таркаш“ и разарач „Сианг“ Ратне моранарице Кине.

Обележавање ће бити завршено свечаним ватрометом изнад Неве, а параде се одржавају данас и у другим руским градовима.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг