Издвајамо Свет

МАСАКР НА ВАСКРС! Експлозије одјекују, стотине и стотине мртвих у нападу на цркве и хотеле

Раније је саопштено да је повређено око 280 особа.

14.02 Откривени организатори крвавог масакра

Власти Шри Ланке су идентификовале организаторе експлозија које су данас одјекнуле у престоници Коломбу и његовим предграђима

12.17 Исламска држава на Твитеру слави напад на хришћане
Мунтасир медија повезана са Исламском државом огласила се на Твитеру пропагандним плакатом под називом: “ Срећан Ускрс“ у вези јутрошњих бруталних бомбашких напада у Сри Ланци славећи ове нападе у којима је до сад погинуло 189 људи и560 повређено.

12.13 Укинуте све друштвене мреже, затворене све школе

Скај њуз преноси да је влада објавила да укида приступ друштвеним мрежама и сервисима за слање порука. Влада затвара школе на два дана.

11.25 – Одјекнула и осма експлозија
Осма експлозија потресла је Коломбо, највец́и град и комерцијални капитал Шри Ланке.

11:13 – Најмање 35 странаца страдало
Међу погинулима најмање је 35 странаца.

11:01- Расте број рањених
Према последњим информацијама више од 560 људи је рањено у нападима на цркве и хотеле. „Њујорк тајмс“, позивајући се на речи заменика директора Националне болнице на Шри Ланки, пише да 189 људи убијено.

10.54 – На Шри Ланки је одјекнула је још једна експлозија, јавља Ројтерс. Како јавља телевизија Ен-Ди-Ти-Ви, експлозија се десила у подручју зоолошког врта.

10.42 – Снимљен тренутак када је дошло до стравичне експлозије
На друштвеним мрежама појавили су се и први снимци са лица места, који приказују сав ужас напада који се десио на Ускрс, а који се данас обележава по Грегоријанском календару.

10.05 – Међу настрадалима много страних туриста
Полицијски извори су навели да је још немогуће пребројати погинуле, али да се евакуишу повређени и већина их је превезена у болницу.

„Много је страдалих, међу њима и много страних туриста“, објавио је на Твитеру министар економије Харша де Силва.

Он је обишао нека од места на којима се догодио терористички напад.

Виеw имаге он ТwиттерВиеw имаге он ТwиттерВиеw имаге он ТwиттерВиеw имаге он Тwиттер

Написао је да је видео ужасне сцене и раскомадана тела свуда наоколо.

На снимцима разорене цркве виде се крвави трагови по зидовима и поду, тела повређених и страдалих која леже на земљи…

Црква Свети Себастијан из града Негомбо на Шир Ланки, која је била једна од мети синхронизованог бомбашког напада, објавила је на својој Фејсбук страници прве фотографије унутрашњости цркве након експлозије.

09.02 – Погинуло најмање 160 особа
Према најновијим информацијама, најмање 160 особа је погинуло, док је више од 360 повређено у експлозији у католичким црквама и хотелима у престоници Шри Ланке у престоници Коломбу и другим деловима земље, јавља телевизија НЕWС 1СТ.

Раније је саопштено да је повређено око 280 особа.

Како је раније јавила агенција АФП, у црквама и хотелима Шри Ланке је одјекнуло шест експлозија — у три цркве и три хотела у престоници Колумба и другим деловима земље, између осталог у граду Негомбо.

Извори у полицији су навели да се једна од експлозија догодила у цркви Светог Антонија у престоници, као и да је у махом католичком граду Негомбо погођена црква Светог Себастијана.

Та црква је на својој Фејсбук страници поставила фотографије разарања у унутрашњости здања и затражила помоћ јавности.

За сада нико није преузео одговорност за експлозије. На снимцима и сликама се виде разорене цркве и хотели, делови су расути свуда.

 

Извор: Ало.рс/ М. И.

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ