Издвајамо Србија

ЕНГЛЕЗИ СА АЛБАНЦИМА НАЈАВЉУЈУ НАПАД НА СРБЕ?! ?! Порука на сајту британског министарства алармирала наш народ на КиМ!

Фото: Јутјуб

Упозорење британског МИП забринуло наше житеље на Космету. Јавна је тајна да на Космету британске обавештајне службе вршљају по терену, кажу Срби са КиМ.

Упозорење које је пре неколико дана британско Министарство спољних послова упутило својим држављанима, да не путују на север Космета, односно у Звечан, Зубин Поток, Лепосавић и северни део Косовске Митровице, забринуло је житеље ових српских средина.

Оцењујући да је овај део КиМ најбезбеднији, саговорници истичу бојазан да иза поменутог упозорења стоје сазнања о једностраним акцијама косовских институција, које би довеле до евентуалног насиља, и опомињу да то треба схватити озбиљно.

– Јавна је тајна да на Космету британске обавештајне службе вршљају по терену. Зато постоји бојазан да у сарадњи са косовским институцијама можда чак и припремају једностране акције, попут упада албанских специјалаца на север – кажу Срби са КиМ, и додају да упозорење долази уочи претњи косовских политичара да ће заузети „Трепчу“.

Саговорници подсећају да су слична упозорења упутиле и САД својим грађанима, после повратка на КиМ албанских припадника исламске државе који су учествовали у борбама на ратиштима Сирије и Ирака.

Командант здружених снага НАТО у Напуљу адмирал Џејмс Фого, који је у петак посетио општину Штрпце, казао је да се недавно сусрео са председником Српске листе Гораном Ракићем, да је прошетао Северном Митровицом и да се осећао безбедно.

 

Извор: Новости/ Ало.рс/ Н.М.

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ