Издвајамо Спорт

НОВАК РУШИ НАДАЛА: Ђоковић разбио Делпа и освојио УС Опен

Новак Ђоковић је победио Хуана Мартина Дел Потра у финалу УС Опена са 3:0 (6:3, 7:6, 6:3) и тако потврдио да је у феноменалној форми.

Он је на овом мечу показао и менталну снагу, јер је морао да се бори и против публике, која је била на страни Аргентинца.

Навијачи су константно покушавали да декоцентришу најбољег српског тенисера свих времена, али изузев мале кризе у другом сету, нису успели у тој намери.

Новак је тако освојио трећу титулу на УС Опену и 14 Гренд слем титулу и изједначио се на трећем месту вечите листе са Питом Сампрасом, док прво место држи Федерер са 20 а друго Рафаел Надал са 17 титула.

Фантастичан меч одиграли су Ђоковић и Дел Потро, публика је могла да ужива у великој борби, сјајним поенима, „немогућим“ потезима. Новак је успео да исконтролише најаче оружје противника – силовит форхенд, неколико пута упустио се у дугу размену форхенд дијагоналама и успевао да освоји поене, што је додано повећако самопоуздање нашег тенисера. На крају Новак је стигао до велике победе и титуле.

Новак је наставио да доминира и на старту другог сета. У првом гему пропустио је две брејк шансе. Пропуштено је надокнадио у трећем гему када је искористио једину брејк прилику. Потом је био сигуран на свој сервис и потврдио брејк, 3:1. Међутим, тада се буди Аргентинац и уз брејк осваја наредна три гема и преокреће на 4:3.

Уследио је гем који је трајао 20 минута. Дел Потро је пропустио три брејк шансе. Новак је успео да се врати у гем и сет и после чак осам изједначења освоји гем 4:4.

Потом су оба тенисера освојила своје сервисе па је сет решен у тај-брејку. Наш тенисер је на старту дошао до мини-брејка, међутим Аргентинац осваја оба Новакова сервиса. Настављена је велика борба, Ђоковић је преокренуо резултат и повео са 4:3.

Наш тенисер је нови мини-брејк освојио и повео са 5:4. Потом је на свој сервис освојио оба поена и решио тај-брејк у своју корист са 7:4.

Новак је у четвртом гему трећег сета одузео сервис противнику и дошао до предности од 3:1. Аргентинац је већ у наредном гему успео да врати брејк, а потом и да изједначи на 3:3. То је било све што је Дел Потро усео да уради на овом мечу. Новак уз још један брејк осваја наредна три гема и ставља тачку на сет и меч – 6:3 у трећем сету.

 

Извор: Србија јавља/РТС

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ