Издвајамо Свет

ГЛУПОСТ ДАНА! ЛУДАЧКА КОЛУМНА ТОМАСА ФРИДМАНА: Да ли је Путин агент ЦИА? (ФОТО)

Из новина које су нам доносиле наслове као што су „Мајка Руска оштрица Оскара“ и „Оно што хомоеротички видео нас може научити о савременој Русији“ стиже још један хит: „Да ли је Путин агент ЦИА-е?“
У најновијој колумни новинара, Томас Фридман поставља своје смешно питање, пре него што истовара руском лидеру у четрнаест параграфа неоснованих навода, личних примедби и импотентног беса.

Када он не прати Путина због његове „безбојне браве“ и очигледне несигурности, Фридман се радује протеривању руских дипломата са Запада након тровања Сергеја и Јулије Скрипала. Чињеница да нема доказа о томе да је Русија била укључена у тровање јавно је представљена, не узнемирава Фридмана, нити чињеница да нервни агенс можда није ни пореклом из Русије.

Чињенице би се могле наћи само на начину његовог праведног огорчења.

Исто тако, Фридман описује интервенцију Русије у Сирији као „још један краткорочни шећер висок за своју базу.“ У стварности, руска интервенција у Сирији између 2015. и 2017. године је помогла да се исламска држава (ИС, раније ИСИС) сруши до тачке где терористичка група има само два посто територије у 2015. години. Руске фирме сада прелазе у Сирију како би обновиле енергетску мрежу нације.

Наравно, Фридманове колеге новинари су отишле ​​на Твитер како би уништиле његову колумну. Они су то описали као „беспрекорно глупе“, „неподношљиве“ и „можда најглупље од 8 до 10 параграфа који су икада одштампани у Њујорк Тајмсу“.

Магазин Цуррент Аффаирс одржао је Фридманову колумну високо као пример младим књижевницима, рекавши: „Још једном, амбициозни писци: ако сте забринути да нећете имати успешну каријеру у писању, јер не мислите да је ваше писмо довољно добро , не постоји бољи начин стицања поверења у ваше релативне способности него читањем стубова Тома Фридмана. “

https://twitter.com/k_delamont/status/981366568897609730

Путин није једина Фридманова мета. Редовно користи своју колумну да нападнеа председника Доналда Трампа, власнике америчког оружја, и сваког ко се противи његовом сјајном бренду неолиберализма у Њујорку

И док је потребно напоменути да Фридманове колумне  и мишљења не одражава нужно гледишта Тајмса у целини, то је у новинској кући које посвећују колумни инчу након колоне инча да би свакодневно ударали Русију.

 

Извор: Србија јавља

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ